top of page
Search

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ



ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ


Το «Κέντρο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Δράσεων – NEW MEDIA ART» στα πλαίσια της δράσης «Ανάδειξη και Προβολή του Έργου Νέων Δημιουργών Φωτογράφων στον Τομέα του ΑστικούΤοπίου και της Φωτογραφίας Δρόμου»με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και διακεκριμένων εταιριών του φωτογραφικού κλάδου διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο«Η Εικόνα της Πόλης μου» και θέμα το Αστικό Τοπίο και την Φωτογραφία Δρόμου.

Για τους πρώτους νικητές θα εξασφαλιστούν σημαντικά έπαθλα από εταιρίες και εκδοτικούς οίκους του φωτογραφικού χώρου. Οι 100 καλύτερες δημιουργίες θα εκτεθούν στην πλέον εξειδικευμένη γκαλερί φωτογραφικών έργων της Αθήνας, την Blank Wall Gallery (Φωκ. Νέγρη 55, Πλ.Κυψέλης).

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από διακεκριμένα πρόσωπα στο χώρο της φωτογραφίας – ενδεικτικά αναφέρονται (με αλφαβητική σειρά) οι:

Αποστολόπουλος Νίκος, Επίκ.Καθηγητής Τμ.Φωτ/φίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Δολόπικος Μάρκος, Καλ/κός Δ/ντής Blank Wall Gallery,

Ιατρόπουλος Σπύρος, Αντιπρόεδρος ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας

Καράμπελας Κώστας, Εκπαιδευτικός Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,

Μελετζής Μενέλαος, Σύμβουλος Εκδόσεων της NexusPublicationsAE

ΤζίμαςTάκης, Επίκ. Καθηγητής Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σχετικά με το περιεχόμενο του διαγωνισμού

Από την φωτογραφία Αστικού Τοπίου όπου μπορεί κάποιος να περιγράψει πλευρές και γωνιές της πόλης του, επικεντρώνοντας κυρίως στις δομές και τις διαδικασίες παρά στους ανθρώπους που ζουν και βιώνουν αυτές τις διαδικασίες, μέχρι την «καθαρή» Φωτογραφία Δρόμου, που επικεντρώνει στον άνθρωπο και την σχέση του με το περιβάλλον, υπάρχει μία «γκρίζα περιοχή», μία «no man’s land» όπου ο άνθρωπος δεν είναι ένα απλό δομικό στοιχείο της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου του αλλά ούτε και το επίκεντρο, το βασικό «θέμα» της φωτογραφίας.Ιδιαίτερα λοιπόν ενδιαφέρει το διαγωνισμό αυτή η «γκρίζα περιοχή» όπου το Αστικό Τοπίο και η Φωτογραφία Δρόμου έρχονται σε μία συνδιαλλαγή – όπου δηλαδή, η ανθρώπινη παρουσία αρχίζει και αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα στην εικόνα.

Επίσημη έναρξη του διαγωνισμού

Η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού έγινεστις 5 Ιουλίου 2021 στα πλαίσια του φετινού Chania International Photo Festival στο χώρο του Φεστιβάλ.

Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 23:59 της 30ης Σεπτεμβρίου 2021 στο mailnewmediaart01@gmail.com







ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ


Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ανεξάρτητα από εθνικότητα, τόπο διαμονής και κράτος. Σε περίπτωση συμμετοχής ανήλικου φωτογράφου, αυτό θα γίνει με τη συναίνεση των γονέων.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 5 φωτογραφίες.

Η υποβολή των φωτογραφιών θα γίνεται από τις 05-07-2021 έως 30-09-2021 κι ώρα 23:59 στο mail: newmediaart01@gmail.com

Οποιαδήποτε συμμετοχή που θα αποσταλεί μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας και ώρας θα θεωρείται αυτόματα άκυρη και μη αποδεκτή.


Προδιαγραφές

· Ο φωτογράφος θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλλει. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο.

· Δεν θα γίνονται δεκτές συμμετοχές έργων που περιέχουν απρεπές, ανήθικο και προσβλητικό περιεχόμενο. Τα έργα δεν πρέπει να παραπέμπουν σε εμπορικά σήματα τρίτων.

· Στο διαγωνισμό αυτό θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που θα αποσταλούν σε ψηφιακό αρχείο συνοδευόμενες από τα εξής στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, Διεύθυνση, Πόλη, Ε-mail, Τίτλος φωτογραφίας και μικρό κείμενο με στοιχεία που θέλει να αναρτήσει ο δημιουργός.

· Τα έργα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν τις ακόλουθες προδιαγραφές: ψηφιακά αρχεία “.jpg”,1200 pixelsη μεγαλύτερη πλευρά, ανάλυση 72dpi, βάθος χρώματος 8bit.

· Οι δημιουργοί θα ενημερωθούν με E-mail για το ένα και ποια (ή ποιες) φωτογραφίες τους έχουν επιλεγεί για ανάρτηση.

· Η διαλογή θα γίνει από τα μέλη της επιτροπής με τρόπο που θα αποκλείει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι δημιουργοί κάθε φωτογραφίας. Θα επιλεγούν το πολύ 100 φωτογραφίες για ανάρτηση, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.

· Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν για ανάρτηση στην BlankWallGallery θα πρέπει να σταλούν σε ψηφιακά αρχεία “.jpg” έως τις 30 Οκτωβρίου 2021 στην ίδια διεύθυνση (newmediaart01@gmail.com)και να έχουν διαστάσεις 40 εκ (η μεγαλύτερη πλευρά), ανάλυση 300 dpi, βάθος χρώματος 8 bit.


· Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.



Όροι και δεσμεύσεις

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παραχωρούν στους διοργανωτές, το δικαίωμα χρήσης των έργων τους στην έκθεση που θα διοργανωθεί το χρονικό διάστημα από 11 έως και 17 Νοεμβρίου 2021.

Επίσης οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό παραχωρούν το δικαίωμα στους διοργανωτές να τυπώσουν τα έργα σε κατάλογο της έκθεσης, τον οποίο δικαιούνται να διακινούν και ηλεκτρονικά. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές κατά τις ανωτέρω περιγραφόμενες χρήσεις υποχρεούνται να αναφέρουν το ονοματεπώνυμο του/της δημιουργού σε εμφανές σημείο.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από αυτόν. Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματος του και του έργου του στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού, της έκθεσης και του τυπωμένου ή ψηφιακού καταλόγου, άνευ ανταλλάγματος.

90 views0 comments
bottom of page